zaterdag 22 maart 2014

Lewenborg berooft Omlandia B1 van laatste sprankje hoop

Alwin Potgieter in vogelvlucht (foto:Bert Merema)
Het is zaterdag 22 maart, een echte lentedag met zon, wolken en een frisse wind, maar gelukkig is het droog. Goed voetbalweer dus, voor zowel speler als toeschouwer.

Hoewel de titelkansen voor Omlandia B1 al klein waren, was er natuurlijk altijd nog een wonder mogelijk in de slotfase van de competitie. Vanzelfsprekend mag je natuurlijk dan geen punten meer laten liggen tegen de resterende tegenstanders en zeker niet tegen je naaste concurrent Lewenborg, die vandaag op de agenda stond in Groningen. (Gastfotograaf Bert Merema uit Ten Post wil ik bedanken voor zijn mooie bijdrage en zijn reactie)

Donkere wolken dienen zich aan voor?
Omlandia B1 was verzwakt door ziekte en andere oorzaken. Vaste krachten Robert Dijkhuizen, Jurry de Boer, Carlos Chrysotome, Nick Oostland en topscorer Ricardo van Coevorden moesten allen afhaken. Toch wel een enorme aderlating voor het team. Hun vervangers hadden daarnaast ook nog eens allemaal al een wedstrijd in de benen. Omlandia mocht, dit alles in ogenschouw nemend, dan vooraf ook geen hoge verwachtingen koesteren.

Grote inzet (foto: Bert Merema)
Direct na aanvang van de wedstrijd bleek tot verrassing van de Ten Boerster aanhang geen spoortje van een krachtsverschil. Sterker nog, het Omlandia-team bleek een duidelijk overwicht te krijgen in de eerste helft. Met een beetje geluk hadden ze zelfs na vier minuten met 0-2 voor gestaan.

De lezer begrijpt het al. Dat gebeurde niet. Twee dotten van kansen kreeg Omlandia in de eerste minuten. Robbert Veldman ziet van dichtbij de bal op de lat spetten en terug het veld in stuiteren. Twee minuten later stormt Jeffrey Runhart alleen op de keeper af en mist ook. Nog eens een kansrijke situatie volgt in de tiende minuut, maar ook hier vloeit geen doelpunt uit voort.

Lewenborg ziet na een kwartier een enigszins gelukkige kopbal naast gaan. Hetzelfde doet Melvin Bakkelo bij een vrije trap. Het bleken achteraf allemaal bijzonder dure missers. Dan een vijfde kans voor Omlandia en weer is het een kopbal van Melvin, die over gaat. Het zat ook niet mee voor onze jongens.

Lewenborg krijgt na 18 minuten een superkans. De bal lijkt zelfs in het doel te rollen, maar op het laatste moment wordt ie van de lijn gehaald. Alwin moet hierna eigenlijk pas echt weer in actie komen als het bijna rust is. Vlak voor tijd schiet Omlandia nog eens voorlangs.

Uit een ander vaatje tappen
De vlag kon vandaag niet uit.
Rolf Potgieter (foto: Bert Merema)

Na een twintig minuut durende rust tapt Lewenborg uit een ander vaatje en deelt direct een dreun uit. Een hoge voorzet komt perfect voor de voeten van een aanvaller en hij schiet wel raak, 1-0. Het lukt Omlandia nog even wat terug te doen middels kansen voor Robbert en Melvin, maar beide weer zonder resultaat. Toen was het laatste kruit echter zo'n beetje verschoten bij Omlandia.

De vermoeidheid sloeg toe bij de jongens, die al een wedstrijd in de benen hadden. Het positiespel werd slechter, het samenspel idem dito, de gaten groter en er werd steeds vaker balverlies geleden. Achterin werd gevaarlijker en gevaarlijker. Lewenborg krijgt weer twee grote kansen, maar mist beide. Bij de derde is het wel weer raak, nu uit een vrije trap, 2-0.

Met een laatste krachtinspanning probeert Omlandia het nog eens. Jeffrey Hoeksema schiet te zacht en de bal is voor de keeper en Melvin probeert het nog eens met een afstandsschot, maar het mocht niet lukken vandaag.

Na een kleine 25 minuten weer een goede aanval van Lewenborg en weer is het een raak. Het staat 3-0. De wedstrijd, overigens bijzonder sportief en goed gefloten, is beslist. Beide teams geloven het wel in de laatste minuten en in de stand komt geen verandering meer.
Jammer, dat aan een mooie opmars op deze manier een einde moet komen. Gelukkig is er nog een redelijke kans, dat de 3e periodetitel in de wacht kan worden gesleept. Nog vier wedstrijden te gaan.

Statistieken Lewenborg B1-Omlandia B1: (1e+2e helft resp.totaal)

1. Hallo Klaas,

Blog ziet er goed uit. Verloren helaas. Ook STEO A werd met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd. Werk aan de winkel dus.