zondag 24 september 2017

Omlandia 2 naar winst tegen Loppersum 2

Strafschopgebied Loppersum, zeldzaam Omlandia-bezoek in de 1e helft
Een bloedmooie herfstdag deze zaterdag 23 september. Windstil, zon en af en toe een wolkje, daarbij een temperatuur van zo'n 16-18 graden en je hebt nagenoeg ideale voetbalomstandigheden.

De start van de competitie vandaag. Omlandia 2 toog naar Loppersum waar ook daar het tweede team de tegenstander was.

Het werd een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft dacht ik telkens, dat ik beter de tuin winterklaar had kunnen maken. De tweede helft bood lichtpuntjes op voetbalgebied en perspectief voor de toekomst.
De klokken van de Lopster toren beierden om 12.00 uur gelijk op met het fluitsignaal van de scheidsrechter en de wedstrijd ging van start.

Vier droomkansen

De wedstrijd was nog geen minuut oud toen Bodhi Prenger onderuit werd geschoffeld. Van ver leek niet echt sprake van een grove overtreding en na een kleine drie minuten kon hij toch weer licht hinkepinkend verder.

Verder kunnen we over de eerste helft kort en bondig zijn. Trainer/coach Jan Afman had nog een kans gezien voor Omlandia, maar van mijn kant bleef het blad maagdelijk leeg wat positieve punten betreft voor het team. Het spel speelde zich namelijk hoofdzakelijk af op de Omlandia-helft en onze jongens hadden een verrekijker nodig om de Lopster keeper eens van dichtbij te bekijken. Ze kwamen er niet aan te pas in aanvallend opzicht.

Was het spel van Loppersum dan zo overweldigend? Nee, dat ook weer niet, maar natuurlijk krijg je in zo'n situatie natuurlijk vroeg of laat kansen. Dat gebeurde dus ook. Vier droomkansen zelfs, maar ze waren niet aan de Lopsters besteed.

De eerste noteerde ik al na zeven minuten. Opeens was er rechtsachterin een gapend gat. Loppersum profiteerde, maar maakte het niet af. Het schot ging voorlangs. Vervolgens gebeurde er weer lange tijd niets, totdat in de 20e minuut een tweede Omlandia-fout werd gemaakt in het centrum en een aanvaller weer op keeper Jasper Kromdijk af kon gaan. Hij schoot keurig over hem en het doel heen.

We wachten weer oeverloos, maar worden in de 37e minuut weer bediend met iets aanvallends. Ook nu krijgt Loppersum twee droomkansen, maar ze gingen ook nu weer op herhaling. De schoten gingen voor het doel langs en over.
De rust werd door Omlandia piepend en knarsend met de stand 0-0 bereikt.

Gedaanteverwisseling
Aftrap 2e helft
Dope, spuit, peptalk en een wissel in de rust. Wat er gezegd en gebeurd is, weet ik niet, maar in de tweede helft leek er een compleet nieuw elftal bij Omlandia in  het veld te staan. Ik kwam papier te kort vanaf minuut 46.

Het regende namelijk kansen voor Omlandia en Loppersum was geen schim meer van het team uit de eerste helft. Een ongelooflijke gedaanteverwisseling. Het eerste schot was van Ivar Nijboer, maar was te zacht. Even later een vrije trap, Kevin Potgieter kopt voorlangs.
Dan volgt een kans via Ivar, die Lars Renkema weet te bereiken en hij weet wel de keeper te verschalken, 0-1.
Verbauwereerde Lopster keeper na de 0-1 van Lars Renkema
Kevin lijkt vlak er na de score te kunnen verdubbelen, maar denkt zelf buitenspel te staan. De aarzeling duurde te lang en hij maakt het niet af. Een corner volgt, Nick Oostland schiet net naast. Bodhi is even later van dichtbij bijna spekkoper, maar de bal belandt in het zijnet. Kevin kopt daarna nog eens richting doel, maar de bal gaat over. Lars geeft een mooie voorzet op Ivar, maar de keeper staat in de weg. Dit alles in een klein kwartiertje, acht kansen op rij.

Ook Robin Boerman mag het proberen, maar schiet ook naast. Na twintig minuten lukt het Lopersum eindelijk eens om onder de druk uit te komen. Een goede voorzet wordt door Robert Dijkhuizen weggekopt. Ivar krijgt hierna drie kansen op rij, maar hij heeft pech. De lat voorkomt o.a. een doelpunt bij een mooie kopbal. De score had al lang verdubbeld of verdrievoudigd moeten zijn.
Regen van Omlandia-kansen bij stralende zonneschijn
Twee minuten voor tijd valt dan eindelijk de bevrijdende 0-2 voor Omlandia. Een schot van Lars wordt niet goed onder controle gebracht door de keeper en Roël de Vos kan het van dichtbij uit een lastig hoekje afmaken. De wedstrijd was beslist.

De eerste helft verdiende natuurlijk niet de schoonheidsprijs, maar wanneer je vervolgens zo'n grote hoeveelheid aanvallen in één helft op de grasmat weet te leggen, dan mag je met enig optimisme naar de volgende wedstrijd toeleven.

De Omlandia-verdediging
Statistieken Loppersum 2 - Omlandia 2 (1e helft + 2e helft = totaal):

Corners: 1+2=3 resp. 2+8=10
Kansen: 4+3=7 resp. 1+13=14
Doelpunten: 0 resp. 0+2=2
Efficiency: 0% resp.14% (te laag; mijn norm 20-25%)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Omlandia 1 herrijst als een feniks uit zijn as tegen NEC Delfzijl

Omlandia overlopen en langdurig op achterstand Zaterdag 13 april. Op een mooie lentedag staat in Ten Boer de return tegen NEC Delfzijl op he...