zaterdag 16 september 2017

Omlandia 2 verliest ook in Bedum

Bedum 3 - Omlandia 2, aanval Omlandia 2e helft
Pluvius was Omlandia 2 en ook het 1e team deze zaterdagmiddag op 16 september gelukkig wel goed gezind. Voor en na de beide wedstrijden werden de hemelsluizen namelijk goed geopend en zal het op menig voetbalveld elders niet echt aangenaam geweest zijn deze dag.

Vandaag eerst even na twaalven op weg naar Bedum. Hier was Bedum 3 de derde en laatste beker-tegenstander van Omlandia 2. Eén keer gelijk en één keer verlies vooraf betekende al dat Omlandia 2 was uitgeschakeld en dat de wedstrijd van vandaag als een leuke oefenwedstrijd kon worden beschouwd.

Het was pas mijn tweede wedstrijd, die ik zag van Omlandia 2 dit nieuwe seizoen. De belangrijkste conclusie die ik na beide trok is, dat er een goede spelverdeler nodig lijkt te zijn op het middenveld.
Hetzelfde lijkt trouwens ook nodig te zijn bij het 'eerste'. Ik zal eerlijk beamen, dat op basis van slechts twee wedstrijden de juistheid van de conclusie misschien een enigszins voorbarige is. En trouwens, wie ben ik?

Wat nodig lijkt, is iemand die de bal kan vasthouden op het middenveld en de belangrijkste strategische lijnen richting voorhoede uitzet. Iemand, die de wedstrijd verder op het veld kan lezen.

En laat Omlandia daar nu ook nog iemand van hebben rondlopen. Een speler die zich (te vroeg?) naar het derde team heeft laten afzakken, toevallig met dezelfde achternaam als uw blogger. Een goed gesprek lijkt me bijzonder zinvol.

Veelbelovend begin

Bedum 3 - Omlandia 2 begon veelbelovend van Omlandia's zijde. Na vijf minuten had het 0-1 kunnen staan, maar een schot op de paal stuiterde het veld weer in. Ook het verdere veldspel zag er in het eerste kwartier goed uit. Speltechnisch leek Omlandia de betere ploeg.
Jeffrey Runhart mag in de tiende minuut over rechts aanvallen. Een goede voorzet wordt door iedereen voor doel gemist.

Bedum lukte het bijna niet om de voorhoede-spelers te bereiken. Toen dat na een kwartiertje wel lukte, resulteerde dat in een licht boogballetje van korte afstand over keeper Jasper Kromdijk heen. Hij komt nog net op tijd terug en onderschept de bal vlak voor de lijn. Omlandia ontsnapt dus aan achterstand.

In de 19e minuut zien we dan eindelijk eens een goede aanval van Bedum over rechts en ook hier volgt een goede voorzet. Het oogde niet direct gevaarlijk, maar geschutter en geaarzel in de Omlandia-verdediging werd ongenadig afgestraft, 1-0.

Omlandia leek aangeslagen en ging slordiger spelen. Het goede spel na de opening was in elk geval verdwenen na dit doelpunt. Het betekende na een half uur weer een gevaarlijke aanval van Bedum. Jasper weet niet anders dan een tegenstander middels vasthouden het scoren te belemmeren. Een rode kaart was misschien op zijn plaats geweest, maar de scheidsrechter besloot alleen een strafschop te geven.

Jasper benutte zijn herkansing met een fantastische redding. Het bleef dus 1-0. In het vervolg van de eerste helft bleef het bij een moeizaam heen en weer schuiven van de bal in elkaars voeten. Zowel Bedum als Omlandia zagen er in aanvallend opzicht vrij machteloos uit.

Nachtkaars

Na de thee gingen beide teams onverdroten met hetzelfde spel verder. De wedstrijd daarmee haast als een nachtkaars laten dovend. Van kansen aan beide kanten was niet of nauwelijks sprake. Het was aan beide kanten een moeizaam geworstel. Met wat meer optimisme voor de toekomst kun je zeggen, dat de wedstrijd haast in een dynamisch evenwicht was, ware het niet dat Omlandia op achterstand stond.

Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen veel gekletst te hebben en misschien hier en daar niet goed heb opgelet. Feit was wel dat het Omlandia niet lukte om tegen te scoren. Een schot van Robin Boerman noteerde ik nog als wapenfeit. In de 85e minuut werden drie schoten uit één aanval allemaal door de Bedumer verdediging geblokt. Het geluk was Omlandia vandaag dus niet echt goedgezind. Het tegendeel bij Bedum.

Toen een Bedumer een dikke minuut later het eens met een schot vanaf de middencirkelrand probeerde, had ie ook nog succes. Een wereldgoal dat wel. En de 2-0 was ook de genadeklap voor Omlandia, alsmede de eindstand.

Laten we het eerst maar als een nuttig en leerzaam oefenpotje beschouwen. Volgende week dan eindelijk het serieuzere werk. Dan gaan onze Omlandianen natuurlijk echt los. Ook Omlandia 1 verloor, na ook hier een goed begin, kansloos met 1-5 tegen VV Groningen. Zoals gezegd en misschien te snel, in mijn ogen vanwege hetzelfde euvel als in de aanhef genoemd. Niet een onlosbaar probleem dus.

Vanwege de gesprekken geen statistieken vandaag. Ik noteerde ruwweg zo'n zes tegn vijf goede aanvalsmomenten aan beide kanten. Dat is in elk geval te weinig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Omlandia 1 herrijst als een feniks uit zijn as tegen NEC Delfzijl

Omlandia overlopen en langdurig op achterstand Zaterdag 13 april. Op een mooie lentedag staat in Ten Boer de return tegen NEC Delfzijl op he...