zaterdag 28 oktober 2017

Slagvaardiger Omlandia 2 wint bij Lycurgus

Lycurgus in de aanval

In Groningen was Lycurgus 2 deze zaterdag, 28 oktober, de vijfde tegenstander van Omlandia 2. Beide ploegen kenden geen fantastische start deze competitie. Beide boekten ook nog maar één zege en Omlandia mocht nog wat extra punten noteren voor twee gelijke spelen.

'De stijgende lijn moest vandaag maar eens ingezet worden', zullen de coaches vooraf gedacht hebben. De vraag was dus wie van de twee er gelijk zou krijgen.

Gelukkig zat het weer nog redelijk mee. Alleen een straffe wind gaf enig voordeel als je hem mee had. Verder prima voetbalweer onder een nagenoeg grijze hemel. 's Avonds was er storm voorspeld.

Het spel van Omlandia 2 is tot op heden behoorlijk wisselvallig te noemen. De eerste wedstrijd (Loppersum) kende een ongelooflijk verschillend wedstrijdbeeld voor en na rust.
Bij VEV werd door eigen toedoen onnodig punten cadeau gegaan in een wedstrijd die nagenoeg volledig werd gecontroleerd door Omlandia, en tegen HFC had niet verloren hoeven te worden.
Ook automatische spelmechanismen in aanvallende zin kunnen op een hoger peil naar uw bloggers's bescheiden mening. Dan nu op naar de wedstrijd.

Deinend schip

Ook de wedstrijd van vandaag kan weer wisselvallig genoemd worden. Het lukte beide teams niet om het heft op het 'dek' duidelijk in handen te nemen. Het gevolg was vele kilometers maken door de meesten om het vele balverlies weer te compenseren of goed te maken. Het betekende voor de toeschouwers gelukkig ook talloze kansen en daarom was het absoluut geen saaie wedstrijd.

Uit het niets rolde er al na drie minuten een droomkans uit voor Bodhi Prenger. Hij schrok er zelf kennelijk van, want de kans resulteerde in een zacht schot voor het doel langs. Lycurgus kreeg wat kansjes middels een afstandsschot en een iets te ver vooruit gespeelde bal die door Alwin Potgieter onschadelijk werd gemaakt.

Het spel golfde voortdurend heen en weer dus. Ook de kansen kwamen soms als een donderslag bij heldere hemel. In de 17e minuut is het spits Ivar Nijboer die een goede kans krijgt, maar de bal wordt gekeerd door inval-keeper van Lycurgus, een speler. De aanval lijkt voorbij, maar de bal rolt recht voor de voeten van alweer Bodhi, die met een geplaatst schot de 1-0 scoort.

De feestvreugde is slechts van korte duur. Weer lijkt een aanval van Lycurgus niet al te veel gevaar op te leveren, maar toch gaat er iets goed mis achterin bij Omlandia. Ook hier wordt met een strakke schuiver door Lycurgus van geprofiteerd. Het staat 1-1 in de 20e minuut.

Keeper Alwin Potgieter staat op de juiste plek
Hierna zijn er weer vele kansen over en weer, maar in de slotfase van de eerste helft is Lycurgus toch duidelijk even de betere ploeg. Het scoren lijkt echter het grote probleem bij dit team met slechts vijf doelpunten tot en met vandaag. De rust lijkt daarom met 1-1 te worden gehaald op het 'deinende schip' waarop de wedstrijd zich lijkt af te spelen.

Twee minuten voor de rust zien we dan toch weer een verrassing in positieve zin voor de Ten Boersters. Een Lycurgus-speler maakt achterin een grote misser en Robin Boerman kan eveneens met een strak schot de 1-2 op het virtuele scorebord laten aantekenen.

5 Robin Boerman (2 doelpunten)

Kapseizen of niet

Het spelbeeld in de tweede helft was lange tijd niet veel beter dan de eerste helft. Tot het laatste kwartier ging het wat kansen betreft gelijk op. Eén ding was echter duidelijk beter bij Omlandia. Ze sprongen slagvaardiger om met de kansen.

Na een klein kwartier mocht alweer Bodhi de 1-3 aantekenen op een assist van Ivar. Bodhi kan zowel qua spel als doelpunten terugkijken op een uitstekende wedstrijd. Jammer genoeg scoort hij slechts in één wedstrijd per jaar in al die jaren dat ik hem ken.

Toch krijgt Lycurgus na de 1-3 weer een aantal kansen en ze hebben geluk. Een pass door het centrum en een aanvaller die niet meer wordt achterhaald betekent de 2-3. Even later wordt zelfs een kans op 3-3 gemist. Zou het Omlandia-schip toch nog kapseizen? Nee, vanaf dat moment lijkt bij Lycurgus het kruit verschoten. In het laatste kwartier is Omlandia eindelijk eens heer en meester op het veld.
Omlandia de baas in de slotfase

Het resulteert in een tweede treffer van Robin, die de 2-4 kan scoren na een rebound. Lycurgus was nu mentaal gebroken en Omlandia had nog verder uit kunnen lopen. Vier superkansen op rij worden echter alle gemist en dus wordt de eindstand 2-4.

Omlandia 1 herrijst als een feniks uit zijn as tegen NEC Delfzijl

Omlandia overlopen en langdurig op achterstand Zaterdag 13 april. Op een mooie lentedag staat in Ten Boer de return tegen NEC Delfzijl op he...