zaterdag 2 december 2017

Omlandia 2 ijzig koud naar winst tegen DVC2



Zaterdagochtend 2 december. Het is mistig buiten, -2º, vochtig, rijp en dus waterkoud. Wie 's morgens een blik op Weerstation Ten Boer had geworpen en over de windchill-meter had gescrold, dan had die een -6,3º gezien om even over negenen.

Dat betekent thermo-kleding als je buiten een voetbalwedstrijd wil bekijken.  Zo niet, dan is het vernikkelen geblazen. Dat mag ook natuurlijk, maar mij niet meer gezien.
Dat nu ook nog uitgerekend deze dag  DVC 2 uit en in Appingedam de tegenstander is. Een drietal letters die bij mij vandaag spontaan het toepasselijke Diep-Vries-Combinatie deed opborrelen.

Omlandia trof daarmee de huidige hekkensluiter in zijn klasse. Het zwakke punt bij DVC lijkt de voorhoede te zijn. Slechts vijf doelpunten in negen wedstrijden is te mager en te weinig om veel punten binnen te sprokkelen. Of dat ook vandaag het geval zou zijn was natuurlijk even afwachten.

In het eerste half uur was uit het spel van beide teams weinig te merken dat daarvan één team behoorlijk hoger op de ranglijst stond. Het was allemaal redelijk in evenwicht en de linies achterin wisten het meeste gevaar gemakkelijk onschadelijk te maken. Hierna brandde de wedstrijd dan eindelijk los. Wat vuur was voor vele kleumende toeschouwers allang welkom.


Saaie start


Robin Boerman
Op een paar speldenprikjes na gebeurde er dus niet al te veel in het begin. Lars Renkema en Robbert Veldman mogen een schotpoging wagen, maar de DVC-keeper is attent. Ook DVC weet twee schoten richting het Omlandia-doel af te vuren. De ene wordt goed geblokt en de andere gaat over.

Omlandia heeft verder een licht technisch overwicht en lijkt de zaak moeiteloos te controleren. Dan belanden we in de 29e minuut. Eindelijk wordt Omlandie eens echt gevaarlijk en direct is het raak. Eerst wordt een doelpoging van Henk van der Wolde nog gepareerd, maar de rebound wordt keurig door Kevin Potgieter vanaf de 16-m-lijn in het doel geknikkerd, 0-1.

Kevin Potgieter, de maker van 0-1
Hierna krijgen de Omlandianen goede kansen om de voorsprong snel te verhogen. Eerst Robbert weer, die vlak bij de keeper zijn inzet en voorzet op het allerlaatste moment tot corner ziet worden gekeerd. Vijf minuten voor rust is het Lars, die een hard schot geblokt ziet worden.

DVC krijgt vlak voor rust tot twee keer toe een droomkans na een enorme fout op het middenveld. Robert Dijkhuizen lijkt de zaak te redden, maar de bal stuitert voor de tweede maal voor de voeten van een DVC-er. Keeper Jasper Kromdijk gooit zijn lichaam echter goed in de baan van het schot en voorkomt daarmee 1-1.

Ijzige rust
Verrassend scenario

Na de rust gaat Omlandia met redelijk controlerend spel verder op de ingeslagen weg. Via Robbert en Nick Oostland over rechts zien we een tweetal goede aanvallen waarvan de tweede een corner oplevert.  De corner wordt goed voorgezet en Ivar mag in tweede instantie simpel inkoppen.

Het staat 0-2. DVC weet tot dan maar nauwelijks een goed uitgespeelde kans uit de hoge hoed te toveren. Niets aan de hand dus en tijd om het doelsaldo van Omlandia eens op te krikken was mijn gedachte. Zoals zo vaak, wist het team mij weer eens te verrassen met een ander scenario.

Kevin kan in de 60e minuut de KO uitdelen, maar schiet de bal voor een nagenoeg leeg doel over. Twee minuten later mag DVC een vrije trap in de buurt van het strafschopgebied nemen. Een niet al te moeilijke voorzet kan ongehinderd links in het doel worden gekopt. Uit het niets staat het 1-2 en ja hoor, u raadt het al, opeens gelooft DVC er weer in.
Robbert Veldman en Nick Oostland
De Omlandia-machine begint ook nog eens te haperen en er volgen wat meer schoonheidsfoutjes. Tussendoor krijgt Kevin weer een goede mogelijkheid, maar een tweede doelpunt blijft uit van zijn kant. Ook de goed dichtgetimmerde Omlandia-verdediging blijkt zelfs even later een overtreding nodig te hebben. Het betekent een strafschop. DVC weet hiermee wel raad en verzilvert deze in een 2-2. Het is de 68e minuut.

Het spel golft hierna heen en weer. Omlandia is echter nog steeds iets gevaarlijker over de vleugels, maar het team moet zelf ook goed uitkijken en achterin is het af en toe alle hens aan dek.

Corners op rij voor DVC volgen, maar zonder resultaat. Dan een mooie counter in de 87e minuut. Weer staat Kevin aan de basis. Na een lange rush lukt het hem de bal goed voor te krijgen en het is Zeno Weijers die van dichtbij de 2-3 in het doel tikt.

Na deze dreun lukt het DVC niet meer zich nog eens het dal te trekken. Minuut na minuut verstrijkt in de extra tijd, maar in de 95e minuut wordt er eindelijk afgefloten. Drie dure punten zijn binnen, niet met mooi spel, maar ach wie maalt daarom. Gauw naar de kachel was nu het motto.

Statistieken DVC 2 - Omlandia 2 (1e helft + 2e helft = totaal)

Corners: 1+3=4 resp. 3+2=5
Kansen: 3+3=6 resp. 6+7=13
Doelpunten: 0+2=2 resp. 1+2=3
Efficiency: 33% resp. 23%














Bijna heeft Jasper de strafschop te pakken. Bijna.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Omlandia 1 herrijst als een feniks uit zijn as tegen NEC Delfzijl

Omlandia overlopen en langdurig op achterstand Zaterdag 13 april. Op een mooie lentedag staat in Ten Boer de return tegen NEC Delfzijl op he...