Omlandia 2 zet ook Wildervank 2 opzij

Vele doelrijpe kansen voor Omlandia 2

Vijfde winst op rij

Zaterdag 9 december 2017. De winter doet stap voor stap zijn intrede in Nederland, maar het Omlandia-complex is deze dag nog even vrij van perikelen op sneeuw- en ijsgebied.

Ondanks overvloedige regenval de afgelopen week en dus vele afgelaste wedstrijden, mochten er toch een aantal doorgaan. Dat waren o.a. de wedstrijden van Omlandia 1 en 2 in Ten Boer.

Wildervank 2 was de tegenstander van vandaag. Dit team incasseerde het grootste aantal tegentreffers van de 2e klasse C, maar vertoeft nog wel op plek 9 op de ranglijst. Omlandia 2 draait steeds beter en heeft inmiddels de zwaarste tegenstanders gehad. Daarnaast werd vorige week de vierde wedstrijd op rij gewonnen, en dus mocht de wedstrijd van vandaag ook met vertrouwen worden tegemoet gezien.

Dit laatste bleek al snel terecht, maar zoals ook nu weer, maken ze het zich vrijwel elke week weer eens totaal onnodig moeilijk en weten ze de spanning er telkens tot het laatst in te houden.

Eenrichtingsverkeer

Vanaf het eerste fluitsignaal had Omlandia 2 de teugels in handen. Achterin ging de deur weer op een ijzeren slot en in alle rust kon er gebreid worden aan mooi veldspel. Gezien de tegenstand van Wildervank had dit al snel wat pittiger en feller gekund. Vermoedelijk was de wedstrijd dan in een vroeg stadium beslist.

Wildervank kwam er in de eerste helft niet aan te pas. Pas in de 41e minuut lukte het om een kans af te dwingen. Het schot ging ver over.

Daarvoor werd er open huis gehouden door Wildervank. In de 5e minuut mocht Ruben Doornkamp voor een leeg doel over schieten. Hetzelfde zien we in de 16e minuut, nu was het Ivar Nijboer die een ogenschijnlijk niet te missen kans naast schiet. Meerdere kansen passeren de revue, geen doelpunten.

Het is al de 29e minuut, maar dan is het ook eindelijk raak voor Omlandia. Kans nummer vijf wordt met een kopbal van Henk van der Wolde verzilverd, na goed voorbereidend werk van Kevin Potgieter en een andere teamgenoot. Het staat 1-0 en daarmee werd ook de rust bereikt.

1-0 door Henk van der Wolde

Verrassing
De laatste Wildervankster hindernis was nog moeilijk te verschalken

Na de rust gaat het eenzijdige spelbeeld verder. Hoewel, als Wildervank in de 47e minuut iets attenter was geweest bij een slordigheidje achterin, dan had het misschien 1-1 kunnen zijn. Hierna was het weer Omlandia die de lakens uitdeelde. Ook was dit een wedstrijd waar de 0 achterin eindelijk eens kon worden vastgehouden, denk je als blogger en supporter. En dan komt de wekelijkse verrassing van het team toch ook nu weer uit de hoge hoed.

Op het middenveld wordt ergens de bal verloren. Er lijkt niet zoveel aan de hand, maar een Wildervankster aanvaller weet toch de bal op te pikken. Vervolgens wordt met een enorme schouderduw de laatste Omlandiaan opzij gegooid en tot overmaat van ramp ook keeper Jasper Kromdijk gepasseerd. Het is 1-1, het is Wildervank zijn eerste echte goede kans. Weer is er een voorsprong totaal onnodig uit handen gegeven.

Jurrry de Boer aan de bal
Dat het team steeds beter draait, laten onze Omlandianen zien in het vervolg. Met vereende krachten gaan ze door in de jacht op winst. Het is eigenlijk kans op kans voor de Ten Boersters, maar scoren 'ho maar'.  We zijn bij poging nummer 14 wanneer Ivar de ban breekt.  Hij verschafte zich veel kansen vandaag, was attent, maar had telkens weinig geluk in de afwerking. Nu was het raak met een kopbal en het staat 2-1. Twee keer kopt hij de bal nog op de lat deze middag.

Speltechnisch en gezien het aantal kansen en de supergrote kansen hadden er minstens vijf of zes goals gescoord moeten worden. Het werd een bescheiden aantal van drie. Vijf minuten voor tijd is het Robbert Veldman, die na een rush en goed en snel doorzetten in zijn eentje de 3-1 laat aantekenen. Het bleek de eindstand te worden.

De winst is echter het belangrijkst. Het is dus ook de vijfde winst op rij, daarnaast is er het gegroeide zelfvertrouwen en een stevige vierde plek op de ranglijst. De nummer 2-positie is op korte afstand al in beeld. We kunnen daarom naar mijn bescheiden mening de rest van de competitie met een optimistische blik tegemoet zien.

Omlandia 1 herrijst als een feniks uit zijn as tegen NEC Delfzijl

Omlandia overlopen en langdurig op achterstand Zaterdag 13 april. Op een mooie lentedag staat in Ten Boer de return tegen NEC Delfzijl op he...